Franeker Management Academie

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws
Nieuws

Internationale projecten FMA

Internationale projecten FMA

Vanuit de Franeker Management Academie zijn in samenwerking met de Maastricht School of Management diverse projecten uitgevoerd. Leo Kerklaan, directeur van de Franeker Management Academie, heeft in november 2016 een strategietraining verzorgd voor het management van de agro-universiteiten van Hanoi, Hue en Thang Hoa (Vietnam). In november/december 2016 werden workshops entrepreneurial university verzorgd voor de Katholieke Universiteit van Bandung (Indonesie). In mei 2017 werd in Maastricht voor een internationale groep een training Strategic Leaderhip en Organizational Change verzorgd. Een vergelijkbare training is verzorgd voor het management van het Polytechnisch Instituut van Medan.


Nationale projecten FMA

De Franeker Management Academie werkt ook nauw samen met de Passionned Group. Deze groep specialiseert zich in Business Intelligence en data driven management. Verschillende masterclasses Plan - Do - Check - Act en het ontwikkelen van Key Performance Indicators werden door Leo in Amersfoort gegeven. Voor deze cursussen bestaat grote belangstelling. 
Meer info: https://www.pdcacyclus.nl/opleidingen-workshops/masterclass-continu-verbeteren-pdca/. Ook in het najaar staan diverse cursussen gepland.  Op verzoek kunnen dergelijke cursussen kunnen ook in-company in de FMA in Franeker gegeven worden.

 

Publicaties

Leo Kerklaan heeft in 2016 een nieuw boek gepubliceerd. Titel: De Wendbare Organisatie, Agility Based Strategy. Uitgegeven door Vakmedianet. Dit boek is goed ontvangen en beschrijft hoe organisaties wendbaar kunnen worden in een toenemend turbulente omgeving. Het wordt inmiddels als basis gebruikt voor diverse cursussen Performance Management. Belangstellenden hiervoor dergelijke trainingen (op maat) kunnen Leo zelf het beste direct even bellen (0654396073).


Het boek bestellen kan ook: https://www.passionned.nl/publicaties/strategie/het-boek-de-wendbare-organisatie/. Leo schreef eerder het boek De cockpit van de Organisatie, over het bouwen van management dashboards. Meer info over dit boek op de site van Passionned.nl
Belangstellenden attenderen wij op een artikel van Leo dat in mei 2017 is verschenen. Het betreft de basis van de kwaliteitszorg http://www.sigmaonline.nl/2017/05/werkvloer-is-ondergewaardeerde-goud/.